OZLIJEĐEN VATROGASAC

Požar u osječkoj robnoj kući pod nadzorom

05.06.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Veliki požar koji je izbio rano jutros u robnoj kući Doma na donjogradskom Trgu bana Jelačića u Osijeku, stavljen je pod nadzor. Vatrogasci su dojavu o požaru primili u 5,18 sati i na terenu su im sve raspoložive snage, kao i lokalni DVD-i

OSIJEK - Požar je pod nadzorom od devet sati, ali su sve osječke vatrogasne ekipe i dalje na požarištu, a uzroci požara još se ne znaju.

Prema informacijama iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek požar je izbio u podrumskim prostorijama, u skladišnom 'Konzumovom' prostoru, iako se, zbog jakoga dima, najprije mislilo da je požar izbio u potkrovlju.

Gusti dim iz podrumskih prostorija 'sukljao' je prema trima gornjim katovima pa su vatrogasci morali razbijati stakla i prostor za ventilacije kako bi ubrzali protok zraka.

'Trenutno se borimo da spriječimo širenje dima i vatre, jer je požarom zahvaćen sjeverni dio Dome i vjerujemo da ćemo u tome uspjeti iako imamo dosta problema s opremom, odnosno s bocama kisika, no to je tako kada su u pitanju ovako veliki požari. Za sada nema opasnosti za okolne stambene zgrade i nema potrebe za evakuacijom', rekao je ranije zapovjednik JPVP Osijek Boris Banjan

Inače, tijekom intervencije u podrumu četvorica su se vatrogasaca izgubila u ogromnoj količini dima, no kolege su ih na kraju ipak uspjele izvući van, a jedan od njih je zbog problema sa dišnim putevima završio u KB Osijek.

U trenutku kada je taj vatrogasac teturajući izašao iz zgrade i pao na pločnik, na mjestu događaja našao se i novi osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, inače kirurg po struci, koji je odmah priskočio u pomoć te izrazio negodovanje što kola hitne pomoći nisu bila na mjestu događaja, izvijestio je Jutarnji list.

Vatrogasci su pri intervenciji morali porazbijati stakla na ulaznim vratima, ali i ona na drugom katu zgrade, kako bi pustili dim van. U trenucima dok ovo javljamo, požar u zgradi i dalje bjesni, a vatrogasci čine ogromne napore kako bi ga lokalizirali. U Domi je inače u brojnim lokalima zaposleno oko 60 osoba.