DRAMA KOD ĐAKOVA

Požar progutao obiteljsko imanje

23.03.2009 u 14:12

Bionic
Reading

Na obiteljskome gospodarstvu Jovana Mitrovića u Beketinicima, u blizini Osijeka, danas oko 10 sati buknuo je požar u štaglju i stajama u kojima je bilo 20-ak krava i telića, te ovce i svinje, koje su vatrogasci evakuirali

Po riječima Borisa Banjanina, zapovjednika Profesionalne vatrogasne postojbe iz Osijeka, požar je od 13 sati pod nadzorom. Šteta je velika jer je izgorio dio polunatkrivenog štagalja u dužini od 20 metara, nekoliko strojeva i dva traktora.

Nažalost, zbog vjetra i brzine kojom se vatra širila, požar se proširio i na imanje susjeda Marka Luića, gdje je potpuno izgorjelo oko 40 metara štaglja za sijeno. U gašenju požara sudjelovalo je 30-ak vatrogasaca i osam vatrogasnih vozila iz Profesionalne vatrogasne postrojbe iz Osijeka te vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava iz obližnjih sela i dva osječka dobrovoljna vatrogasna društva.

Zbog opasnosti od ponovnog razbuktavanja vatre, na terenu je ostalo 20-ak vatrogasaca. Zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe iz Osijeka Boris Banjan rekao je kako se zasad ne zna uzrok požara.

Supruga vlasnika imanja, Anđa Mitrović, prevezena je u bolnicu.