BRAČ U VATRENOM OBRUČU

'Požar nije pod kontrolom, jedna žena umalo poginula'

15.07.2011 u 19:43

Bionic
Reading

I dalje je u tijeku gašenje požara na otoku Braču koji je zahvatio oko četiri hektara guste borove šume, trave i niskog raslinja. Uslijed vjetra koji je oko podneva promijenio smjer iz jugozapadnog u sjeverozapadni, požar se u poslijepodnevnim satima proširio prema Blacama ispod Dračevice

Naselje Dračevica je obranjeno. Prema dosadašnjim informacijama, vatrogasci su, uz pomoć zračnih snaga, uspjeli obraniti sve stambene objekte. Nitko od turista, mještana i vatrogasaca nije ozlijeđen.

Požar trenutno ima dva kraka; jedan koji ide prema Supetru, a drugi prema Nerežišću. Trenutno ga gasi tristotinjak vatrogasaca, a s kopna su upućene nove snage.

'Požar još nije pod kontrolom. Zahvatio je veliko područje. U ovom trenutku ljudi su sigurni i naselja su obranjena. Sasvim sigurno je da će gorjeti još nekoliko dana jer sa svakom promjenom vjetra otvara se nova fronta koju treba gasiti.

Nema dvojbe da je uzrok požara ljudski faktor samo je pitanje je li do požara došlo namjerno ili nenamjerno', kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin i dodao da stanovništvo treba slušati upute vatrogasaca jer je jutros jedna žena umalo poginula.