LOKALIZIRANI POŽARI KOD UMAGA

Požar na području Omiša

21.08.2009 u 18:59

Bionic
Reading

Na području između Gata i Ostrvica, u Splitsko-dalmatinskoj županiji, večeras oko 19 sati planuo je požar, a vatrom je zahvaćeno oko tri hektara niskog raslinja i borovine, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

U gašenju požara sudjeluju dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) Gata, Omiš i Kučiće, sa 38 gasitelja i 8 vozila. Požar su iz zraka gasila i dva helikoptera. Gašenje je u tijeku.

Požari otvorenog prostora u Istarskoj županiji koji su izbili poslijepodne na području Umaga, na Iokacijama Kanegra, Markovac - Kaldanija i Venela lokalizirani su oko 19,45 sati, kada su i zračne snage naspustile požarište.

Požarom je bilo zahvaćeno oko 3 do 4 hektara niske crnogorice te 25 hektara bjelogorične šume. U gašenju požara sudjelovalo je oko 60 gasitelja s 20 vozila iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Umag, JVP Buzet, DVD Buje, DVD Umag, DVD Novigrad, DVD Buzet i DVD Oprtalj, Iz zraka požar su gasila tri kanadera. Sve snage su i dalje na požarištu te saniraju teren, navodi DUZS.