povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa

Zapošljavanje Plenkovićevog šogora u Zračnoj luci Dubrovnik nije potpuno čisto, no nema sankcija

02.10.2020 u 17:47

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je utvrdilo da je član Uprave Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić povrijedio načelo nepristranog postupanja time što je zaposlio premijerova šogora Ivana Maslaća na mjesto komercijalnog direktora

Povjerenstvo je utvrdilo da je Luetić počinio povredu načela savjesnog, odgovornog i nepristranog postupanja sklopivši ugovor o radu s bratom supruge premijera Andreja Plenkovića.

Luetića je za mjesto člana Uprave trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik predložila Vlada, na čijem je čelu Plenković, u odnosu na kojega je Luetić u zavisnom položaju, objašnjavaju u povjerenstvu.

Dužnosnik Frano Luetić, član Uprave trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o, povrijedio je načela djelovanja propisana Zakonom o sprječavanju sukoba interesa, i to načela savjesnog, odgovornog i nepristranog postupanja.

"Ta povreda proizlazi iz sklapanja Ugovora o radu za radno mjesto direktora Sektora komercijalnih poslova od 19. ožujka 2018. temeljem diskrecijske ovlasti s osobom koja je u tazbinskom srodstvu s dužnosnikom Andrejem Plenkovićem, a s obzirom da je Frano Luetić povodom obnašanja dužnosti člana Uprave trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o., u podređenom i zavisnom položaju u odnosu na predsjednika Vlade koja sudjeluje u postupku njegova imenovanja", navodi se u obrazloženju Povjerenstva.

Za povredu načela djelovanja nije predviđena mogućnost izricanja sankcije.