čekaju pisani prijedlog

Povjerenstvo HZZO-a nije rapravljalo o Spinrazi

11.06.2019 u 18:29

Bionic
Reading

Povjerenstvo Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) za lijekove u utorak nije raspravljalo o prijedlogu tvrtke Medis Adria da se lijeku Spinraza na teret sredstava HZZO-a odobri primjena lijeka kod odraslih bolesnika kao i onih na respiratoru, jer još očekuje pisani prijedlog Nacionalnog povjerenstva Ministarstva zdravstva te rezultat pregovora s nositeljem odobrenja

"Povjerenstvo HZZO-a za lijekove na današnjoj sjednici nije raspravljalo o prijedlogu tvrtke Medis Adria da se lijeku nusinersen (zaštićenog imena Spinraza) na teret sredstava HZZO-a odobri primjena lijeka kod odraslih bolesnika kao i onih na respiratoru. Povjerenstvo nije raspolagalo s novim informacijama s obzirom da se još očekuje pisani prijedlog Nacionalnog povjerenstva Ministarstva zdravstva kao i rezultat pregovora s nositeljem odobrenja", stoji u priopćenju HZZO-a.

HZZO je, temeljem zahtjeva Povjerenstva za lijekove, tražilo da nam se dostavi pisani odgovor s mišljenjem stručnog povjerenstva za Spinrazu Ministarstva zdravstva zajedno s kriterijima koji moraju biti zadovoljeni da bi se pacijenti uključili u terapiju, parametri praćenja učinka te stanja kada se bolesnici isključuju s terapije ako ista nije učinkovita, a temeljem kojih je to povjerenstvo donijelo mišljenje.

"Sve je potrebno iz razloga jer se temeljem tih uključnih i isključnih kriterija mogu voditi pregovori s nositeljem odobrenja", navodi se u priopćenju.

Postupak se, ističe HZZO, provodi sukladno odredbama važećih pravilnika, a kad bude dovršen, javnost će obavijestiti o konačnoj odluci.