reagiranje

Povjerenica Veža o Spaladium Areni: 'Kontaktiranjem odvjetnika nismo dobili potvrdu informacije da bi za 10. lipnja bio sazvan odbor vjerovnika'

23.06.2022 u 10:59

Bionic
Reading

Na članak pod naslovom 'Grad Split blokirao račun, Spaladium arena sutra ide na prodaju?', objavljen na tportalu 9. lipnja, reagirala je povjerenica Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika grada Splita Mirna Veža

Reagiranje Vladine povjerenice za grad Split Mirne Veže na članak 'Grad Split blokirao račun, Spaladium arena sutra ide na prodaju?' objavljujemo u nastavku:

'Po saznanju povjerenice za blokadu računa dužnika Sportski grad TPN u stečaju i to od strane stečajne upraviteljice društva, a shvaćajući opasnost takve radnje koja se može reflektirati i na druge procese kao i planirano EU prvenstvo u vaterpolu, hitno se angažirao odvjetnički ured te je ostvarena komunikacija i s predstavnicima RH.

Utvrđeno je postojanje legitimnih procesnih instrumenata koji se mogu poduzeti, a čijim aktiviranjem se neće ugroziti niti tražbina Grada, ali niti EU prvenstvo, posljedično niti reputacija našeg Grada.

Pitanje kaznene odgovornosti obuhvaća opsežniju obradu i to tek po utvrđenju da bi netko namjerno propustio naplatiti neki iznos i to na štetu Grada Splita.

Tumačenje tijeka zastarnog roka od strane nadležnog Upravnog odjela za financijsko upravljanje i kontroling, koji je radnju samostalno poduzeo, sagledavajući isključivo pitanje prisilne naplate, no ne i ostale procese, rezultiralo je potrebom za dodatnim angažmanom odvjetnika koji vodi sveobuhvatnu problematiku Spaladium Arene. Kontaktiranjem istog nismo dobili potvrdu informacije da bi za 10. lipnja 2022. bio sazvan Odbor vjerovnika', piše u reagiranju povjerenice Mirne Veže.