MARINA DALMACIJA

Potukli se zbog psa na plaži

06.08.2012 u 13:58

Bionic
Reading

U Marini Dalmacija smještenoj između Bibinja i Sukošana u nedjelju oko 14.30 sati posvađali su se i potukli 47-godišnjakinja s jedne te 36-godišnjak i 48-godišnjakinja s druge strane, a povod svađi i tučnjavi svađi bio je prigovor 47-godišnjakinje zbog psa koji se na plaži kupao među ljudima. Vlasnicima psa njezin se nastup nije svidio, pale su teške riječi, a potom i udarci. Slučaj je na kraju rješavala policija koja je svim sudionicima incidenta uručila optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira

Psi kupači bili su i tema posljednje održane sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra. Gradski vijećnik Duško Vuković postavio je pitanje sankcioniranja vlasnika pasa koji svoje ljubimce dovode na javne plaže.

'Ne želim prigovarati tim ljudima, uostalom teško mi je predvidjeti i reakciju psa, ali mislim da nije u redu da se psi slobodno kreću među djecom i ostalim kupačima', kazao je Vuković i predložio uvođenje jedinstvenog telefonskog broja na koji bi građani mogli dojavljivati ovakve i slične slučajeve.

Gradonačelnik Zvonimir Vrančić pozvao je vlasnike pasa da ne koriste javne plaže za svoje ljubimce, a građane uputio na komunalne redare. Otkrio je da se i sam nedavno prepao u iznenadnom susretu s psom.