KOLEGU BOCOM U GLAVU

Potukli se poslije skupa HDZ-a, 69-godišnjak teško ozlijeđen

Bionic
Reading

'Neki političari pokušavaju razračunavanje pijanaca prikazati kao politički problem i sukob unutar HDZ-a', rekao je Franjo Pinušić, vijećnik skupštine Karlovačke županije, nakon što se u javnosti pojavila informacija da je nakon stranačkih izbora u HDZ-u u Vukmanićkom Cerovcu, nedaleko mjesta gdje živi bivši ministar Branko Vukelić, došlo do fizičkih razračunavanja i do teškog ozljeđivanja 69-godišnjaka, otkriva Večernji list

'Prava je istina da je to bio sukob u kojem je sudjelovala grupa pijanih ljudi. Nažalost, nastradao je Dražeta Dražetić, useljenik iz okolice Jajca koji je, kako dobro znam, miran i staložen čovjek. Zbog nekog vrlo prozirnog sukoba oko mobitela na njega je nasrnuo Josip Gavrić, tridesetogodišnjak, i udario ga pivskom bocom po glavi. Pokušao sam spriječiti sukob, no znate kako je to među pijanim mnoštvom. Koliko čujem, siroti Dražetić je u vrlo teškom stanju, no sve to nema baš nikakve veze sa skupom HDZ-a, koji je već davno prije bio završen. Napad se dogodio pred mjesnom trgovinom, a prostori gdje se sve održavalo bili su i zaključani', objasnio je Pinušić Večernjaku

O ovom slučaju izvijestila je i PU karlovačka, no u službenim podacima nije se spominjala veza teškog ozljeđivanja 69-godišnjaka i stranačkog skupa. Na prezentaciji rezultata s HDZ-ovih izbora u temeljnim ograncima predsjednik karlovačkog HDZ-a Damir Jelić rekao je da na izborima nije zabilježen nijedan incident niti je upućen ijedan prigovor.

Nesretni je Dražetić još uvijek u komi i liječnici mu se bore za život. Svjedoci su za Jutarnji list ispričali da je Dražetić sa skupinom stranačkih prijatelja ostao proslaviti dobar rezultat na izborima.

Popilo se, a navodno je sitnica bila povod da ga Jozo i Josip Gavrić, otac i sin, također članovi HDZ-a, brutalno pretuku. Prema pričanju svjedoka, kobni trenutak se zbio kada je 30-godišnji Josip uzeo punu pivsku bocu i razbio je na Dražetinoj glavi. Umirovljenik je pao u nesvijest i više se nije dizao. Policija je o događaju izvijestila dan nakon incidenta.

Izbori su prošli u redu i nije bilo problema. Htio sam zaključati vrata jer sam ja tamo rukovoditelj, ali jedan je čovjek tamo ostao pijan. Oni su, kao, došli po njega, a njemu je ispao mobitel. Gavrić mlađi ga je uzeo. Dražeta, kao pošten čovjek, rekao mu je: ‘Vrati čovjeku mobitel.’ Gavrić ga je potom ošamario. Uključio se i stariji, Jozo, i počeli su ga tući. Pokušao sam pomoći, uspio sam nekako zadržati Jozu, ali ovaj mali je bio brz, zaletio se prema Dražeti i udario ga bocom u glavu, tako da se staklo razletjelo na sve strane.