LJUPKA GOJIĆ IZ JAPANA

'Potres nismo osjetili, ali strahujemo od radijacije'

15.03.2011 u 12:41

Bionic
Reading

Životni i profesionalni put odveli su hrvatskog nogometaša Mihaela Mikića i njegovu suprugu, manekenku Ljupku Gojić prema Japanu. Kažu, u Hiroshimi se ništa opasno ne događa, ali postoji velik strah od radijacije

Iako iz Japana dolaze katastrofične vijesti i slike, Ljupka Gojić i Mihael Mikić, na svu sreću, nisu osjetili strahote razornog potresa i cunamija. Naime, Mikić je igrač kluba Sanfrecce iz Hiroshime, koja se nalazi tisuću kilometara od najpogođenijih dijelova. Naravno, zbog novonastalih okolnosti užario se Mikićev telefon, pa se javljanja primila njegova supruga, uspješna manekenka Ljupka Gojić.

'Hvala Bogu, mi smo dobro. Kod nas se u Hiroshimi apsolutno ništa nije osjetilo, ni od potresa, ni od cunamija', smirenim je tonom objasnila Ljupka, dok je Mihael na drugoj liniji obavještavao 'preostalih 28 hrvatskih novinara'.

'To što nismo osjetili potres ništa ne znači, jer nuklearka nije daleko, a radijacija bi, ako se nešto dogodi, brzo stigla do nas. A da situacija postaje sve opasnija, jasno je jer se preko javne televizije naciji obratio i japanski premijer. Koliko znamo, nogometno prvenstvo je odgođeno, ali Mihael je danas najnormalnije trenirao, pa je pitanje što smije napraviti u takvim okolnostima.'


Kratko se javio i Mikić, u čijem se glasu osjetila nelagoda zbog brojnih poziva iz Hrvatske.

'Mogu samo reći da je sve mirno kod nas. Da se nešto opasno događa, već bih se ranije javio. Cijelo smo popodne na liniji s Hrvatskom, a to me umorilo više nego trening', kratak je bio bivši Dinamov igrač.