BOZANIĆ O 'BOLESTI' NOVINARA

'Potrebni su nam vođe koji se znaju oduševiti'

09.08.2009 u 15:48

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić danas je u Vivodini na misnom slavlju za krizmanike u župnoj crkvi Sv. Lovre đakona i mučenika poručio kako su se upravo mladi sposobni oduševiti za velika djela i lijepe stvari i živjeti od ideala, te 'bolje možemo očekivati jedino od mladih', te pozvao mladež da štuju Boga i Isusa Krista, jer one koji štuju Boga, njih ljudi slijede

KARLOVAC - Misnom slavlju su nazočili gotovo svi vjernici župe i okolice, te brojni župljani iseljeni u Kanadu i Australiju.

"Ne bojte se Evanđelja i onog na što nas ono poziva jer samo nam to garantira već za ovog života na Zemlji - bolju, sigurniju i mirniju budućnost", kazao je nadbiskup Bozanić.

Rekavši da u današnje vrijeme krize nada blijedi, ustvrdio je da su nam potrebni oni koji će usprkos poteškoća i žrtava znati ići pravim putem i zalagati se za prave vrijednosti, te je naglasio da su nam potrebni vođe koji se znaju oduševiti i koji se ne boje žrtve.

Na pitanje novinara nakon mise odnosi li se to na političare općenito ili posebno na predsjedničke kandidate, Bozanić je odgovorio da su novinari "bolesni od politike", te da je poruka "upućena vjernicima od kojih svatko na svoj način ima zadaće koje proizlaze iz Evanđelja".

Vivodinski župnik Andrija Markač kazao je s propovjedaonice da Vivodina ima dvije župe; jednu kod kuće, a drugu u iseljenoj Hrvatskoj, gdje mnogi danas u povodu blagdana sv. Lovre đakona i mučenika imaju misna slavlja i prigodne piknike, te ih je sve pozdravio i pozvao na daljnje zajedništvo.