NES(P)RETNI POLICAJCI

Potraga za nasilnikom koji je pobjegao policiji

31.10.2010 u 11:12

Bionic
Reading

Josip D. (24) uspio je pobjeći dvojici policajaca koji su ga nakon ispitivanja kod istražnog suca Županijskog suda u Splitu namjeravali sprovesti u zatvor Split

Nisu ga vezali, pa je Josip iskoristio priliku i na putu do automobila pobjegao. Policajci ga, naravno, nisu uspjeli uhvatiti, pa su za njim raspisali potragu.

Kako donosi DalmacijaNews, ovo nije prvi put da se splitska policija susreće s njim. Naime, već su ga prijavljivali zbog nanošenja teških ozljeda, nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari.

Budući da policajci nisu poduzeli sve potrebne radnje, u priču su se umiješali i djelatnici odjela za zakonitost postupanja koji će nemarne službenike zbog učinjenih propusta kazniti.

Jučer su Josipa kod istražnog suca priveli uz kaznenu prijavu zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda Špiru V. (27) s kojim se zakačio u noći s petka na subotu.
Opijali su se u Špirinoj kući u Solinu, a veselica je završila svađom na kraju koje je Josip uboo Špiru nožem u nogu i lakše ga ozlijedio. Njemu je pomoć liječnika pružena u splitskoj bolnici, a Josip je uhićen i priveden na obradu.