RASKOL U HSU-U

Potpredsjednik Jakobljević napustio stranku

25.03.2010 u 19:53

Bionic
Reading

Neopozivu ostavku na funkciju zamjenika predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika, predsjedniku Silvanu Hrelji podnio je jučer Osječanin Ivan Jakobljević te ujedno i zatražio brisanje iz članstva HSU-a

'Već dulje osjećam kako je moj angažman u stranci nepotreban. Izostaje i komunikacija s predsjednikom i tijelima stranke, a na terenu se angažiraju drugi ljudi čime se diskreditira funkcija koju obavljam. Na moje višestruko inzistiranje za razgovorom s predsjednikom o toj temi, nije bilo vremena, a očito ni volje', napisao je u svojoj ostavci Jakobljević.

Njegovim istupanjem iz stranke HSU je ostao bez jedinog vijećnika u Gradskom vijeću Osijeka, pa su Jakobljeviću već ponudili ulazak u HDZ i HDSSB. No on je odlučio ostati u Savezu umirovljenika, čiju će podružnicu uskoro osnovati u Osijeku.

'Kako je na izborima bilo čak sedam umirovljeničkih stranaka, dobio sam mandat od HSU-a ujediniti te stranke. To je naišlo na opstrukcije jedne jake političke grupacije koja je HSU htjela pretvoriti u svoj satelit. Predsjednik Hrelja tomu se nije dosljedno suprotstavljao, pa je došlo do još većih otklona među umirovljeničkim strankama. Nakon lokalnih izbora prošle godine došlo je do trzavica unutar HSU-a, jer smo napustili koaliciju HDZ-HSP. To je dovelo do raskola u stranci, pa je u zadnje vrijeme interese umirovljenika više zastupala Matica umirovljenika nego HSU. Na njihovu inicijativu prošle jeseni nastao je Savez umirovljenika i svi pozvani potpisali su ugovor, osim predstavnika HSU-a. Tako su na jednoj strani bile sve umirovljeničke udruge i stranke, a na drugoj HSU, pa je postalo jasno da njegova funkcija više nije zaštita nego manipulacija umirovljenika', pojašnjava Jakobljević i dodaje da je netočno da odlazi zbog neslaganja s vrhom stranke oko suradnje s Kukuriku koalicijom i HSN-om, oko čega se članstvo već podijelilo, jer će HSU ionako poslije izbora otići s onima koji dobiju vlast.