ODUŠEVLJENA PREMIJERKA

Potpora Vladi je 51 posto!

29.01.2010 u 18:36

Bionic
Reading

HDZ je održao još jednu sjednicu stranačkog predsjedništva na kojem se raspravljalo o ustavnim promjenama. Dok se detalje razgovora na tu temu iz premijerke Jadranke Kosor nije moglo izvući, ona se sama pohvalila najnovijim podacima o potpori Vladi

Prema najnovijem Pulsovom istraživanju, potpora Vladi kreće se oko 51 posto. Tim podatkom pohvalila se nakon sastanka predsjedništva HDZ-a premijerka Jadranka Kosor. 'Razgovarali smo o najnovijem istraživanju koje pokazuje i dobru poziciju HDZ-a unatoč poteškoćama u kojima radimo, ali i najveću dosada potporu Vladi. 51 posto ispitanih je dalo potporu Vladi, što nam daje ohrabrenje da nastavimo raditi svom snagom i dalje. HDZ po tom istraživanju dobiva 27, 6 posto potpore ispitanika', rekla je Kosor.

Prava tema sastanka bile su ustavne promjene, no o detaljima Kosor nije htjela govoriti. 'Ono što je još preostalo, što je još sporno, glasovanje je hrvatskih državljana koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj, ali dozvolite da o tome naše stajalište iznesemo najprije koalicijskim partnerima, a onda ću ja pozvati parlamentarne stranke oporbe i pokušat ćemo taj posao završiti kako bismo do kraja ožujka mogli izglasati ustavne promjene, što nam je važno za završetak pregovora', kazala je Kosor.

Iako se prije samog sastanka šuškalo da bi moglo biti novih stranačkih čistki, HDZ-ovci su se večeras odlučili za dovođenje novih snaga. 'Dogovorili smo se i o kooptiranju novog člana predsjedništva. To je Ante Kulušić, predsjednik županijskog ogranka Šibensko-kninske županije i saborski zastupnik, što mislimo da je važno radi ravnomjerne zastupljenosti u predsjedništvu, zaključila je Kosor.