OSJEČKE SNAGE

Potpisan koalicijski sporazum HDZ-a, HSP-a i HSU-a

02.03.2009 u 15:38

Bionic
Reading

Osječke gradske organizacije HDZ-a, HSP-a i HSU-a potpisale su danas sporazum o prijeizbornoj suradnji, zajedničkom nastupu na lokalnim izborima te poslijeizbornoj koaliciji u Osijeku

Sporazum su potpisali predsjednici gradskih organizacija HDZ-a i HSU-a Dragan Kovačević (HDZ) i Ivan Jakobljević (HSU) te predsjednik Županijskoga vijeća HSP-a Danijel Srb

Na konferenciji za novinare Srb je istaknuo kako su se stranke složile da će poduprijeti kandidaturu predsjednika HSP-a Ante Đapića za osječkoga gradonačelnika, kandidature Gordana Matkovića (HSP) i Ivice Vuletića (HDZ) za dogradonačelnike te o sastavljanju zajedničke liste za novi saziv osječkoga Gradskoga vijeća.

Dodao je kako su HSP, HDZ i HSU zadovoljni dosadašnjim obnašanjem vlasti u Osijeku te ocjenjuju da tako mogu najviše učiniti u ostvarivanju projekata važnih za grad i građane.

Predsjednik osječkoga HDZ-a Dragan Kovačević izvijestio je da će se o sastavljanju zajedničke liste za Gradsko vijeće dogovoriti naknadno, dodajući kako vjeruje u pobjedu te liste i obnašanje vlasti nakon lokalnih izbora.

Istaknuo je da će pristupanje HSU-a toj koaliciji i programi te stranke ojačati tu koaliciju, za koju je ustvrdio da će biti 'stabilna i da ima što ponuditi gradu Osijeku'.
Predsjednik osječkoga HSU-a Ivan Jakobljević je rekao da je 'stabiliziranje turbulentne osječke političke scene preduvjet realizacije projekata' važnih za život građana.

Podsjetivši kako je HSU na državnoj razini u koaliciji s HDZ-om, a u Osijeku obnaša vlast s HDZ-om i HSP-om, Jakobljević je istaknuo da sudjelovanjem HDZ-a u gradskoj vlasti očekuje aktivnije uključivanje mjerodavnih ministarstava u ostvarivanje gradskih projekata u administrativnom i financijskom smislu.

Sporazum o suradnji prije i poslije izbora polovicom siječnja potpisale su gradske organizacije HDZ-a i HSP-a, a danas je sporazum proširen HSU-om, s kojim od kraja siječnja obnašaju vlast u gradu.