pomorska nesreća

[FOTO] Potonuo brod kod Molata; policija spasila dvojicu zadarskih ribara; plutali su držeći se za hladnjak

09.10.2020 u 09:35

Bionic
Reading

U pomorskoj nesreći koja se u četvrtak oko 20.40 sati dogodila kod otoka Molata potonula je 12-metarska ribarica u vlasništvu 58-godišnjaka iz Zadra. U trenutku potonuća na brodu je osim vlasnika bila još jedna muška osoba, potvrdili su u zadarskoj policiji

Prije nego što je brod potonuo, ribari su uputili poziv za pomoć, piše Zadarski.hr. Iz Nacionalne središnjice za potragu i spašavanje na moru u Rijeci pozvana je zadarska pomorska policija koja je odmah isplovila. Oko 21.50 sati posada policijskog broda "Škabrnja" s tri člana posade pronašla je u moru između Molata i Sestrunja dvojcu ribara kako plutaju.

Ribari su policijskim brodom stigli u Zadar u četvrtak oko 22.40 sati, a na Branimirovoj obali kod benzinske postaje dočekala ih je liječnička ekipa hitne pomoći. Utvrdili su kako su obojica ribara prošla bez ozlijeda.

Zapovjednik ophodnog broda "Škabrnja" Franko Grancarić objasnio je nakon dolaska u Zadar kako su pronašli dvojicu ribara.

  • +7
Policijski brod iz mora kod Molata spasio dvojicu ribara Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Kad su nakon poziva iz Nacionalne središnjice stigli na lokaciju kod otoka Molata za koju su pretpostavili da je mjesto nesreće primijetili su neke kante kako plutaju u moru. Pažljivo su obilazili akvatorij i sedam-osam puta gasili motore ne bi li čuli ako netko iz mora doziva u pomoć. U potragu za stradalim ribarima bili su se već uključili i neki civili. U jednom trenutku su čuli dozivanje i uz pomoć reflektora su uočili dvojicu ljudi kako plutaju u moru držeći se za plutajući hladnjak. Bilo je oko 22 sata, a ribari su u moru tada bili oko dva sata, piše Zadarski.hr.

Podigli su ih na brod i utoplili dekama. Potom su krenuli prema Zadru i usput pozvali hitnu pomoć koja ih je dočekala na Branimirovoj obali.