SURADNIK OKUPATORA

Potomci Milana Nedića traže povrat imovine

16.07.2012 u 15:14

Bionic
Reading

Potomci srpskog kvislinga Milana Nedića, koji je bio predsjednik marionetske Vlade Srbije za vrijeme Drugog svjetskog rata, podnijeli su zahtjev Agenciji za restituciju da im se vrati imovina oduzeta posle rata, prenijela je Radio-televizija Srbije

Među imovinom koju nasljednici traže su zgrada u Nemanjinoj ulici u kojoj je danas Narodna banka Srbije, Zemunski park, placevi u Grockoj, u Vrtlarskoj ulici u Zemunu i nadoknada za pet knjiga koje je Nedić izdao.

Milan Nedić se ubio prije izricanja presude za suradnju s okupatorom te formalno nije osuđen, zbog čega njegovi nasljednici, kako su naveli, nisu ni tražili njegovu rehabilitaciju, piše Blic.

Jedini zahtjev koji su do sada podnosili je da im se kaže gdje je sahranjen. Sada su odlučili da traže ono što im je Milan Nedić ostavio oporukom iz 1941. godine.

Praunuk Milana Nedića, Aleksandar, rekao je da obitelj samo traži ono što joj pripada.
'Mi smo svjesni da ćemo dobiti malo ili ništa, ali je ovo naš način da bacimo malo više svjetla, da nadležne institucije počnu drukčije govoriti, ne samo o Milanu Nediću, već i o povijesti', rekao je Aleksandar Nedić.