RASKOL U NEOVISNIMA

Posvađali se Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih

15.07.2019 u 14:39

Bionic
Reading

Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih, perjanice hrvatske desnice, navodno su se posvađali te svatko od njih zasebno 22. srpnja organizira sabor strane Nezavisni za Hrvatsku.

Prema pisanju Jutarnjeg lista Bruna Esih, Krešimir Kartelo i Ivo Mikić na jednoj su, a Zlatko Hasanbegović, Tomislav Jonjić, Domagoj Bešker i Ana Lederer na drugoj strani.

List navodi da bi tako trebao izgledati raskol unutar političke stranke Neovisni za Hrvatsku koja će i službeno do sljedećeg tjedna i dalje nositi prefiks Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović. Tada bi se imena osnivača trebala maknuti, a oni, kako stvari sada stoje i službeno, svatko na svoju stranu.

Naime, obje strane imat će vlastite izbore sabora, i po tvrdnjama jednih i drugih, upravo njihov sabor je onaj koje je potvrdilo Predsjedništvo stranke.

Bruna Esih će Sabor održati u Zadru, jer je veliki dio članova iz Dalmacije dok je Zlatko Hasanbegović, njen dugogodišnji prijatelj i politički tajnih stranke poručio da je Predsjedništvo stranke je donijelo odluku prema kojoj će se stranački sabor održati u Zagrebu. 'Za bilo koji drugi sabor ja nemam nikakvih informacija', poručio je Hasanbegović za Jutarnji i time zapravo potvrdio ono što se nagađa već dulje vremena, a to je da su se dojučerašnji dugogodišnji prijatelji politički razišli, piše Jutarnji.