OPASAN PARKET

Postavljali parket, pa izazvali eksploziju

01.08.2011 u 16:04

Bionic
Reading

Dvojica pulskih radnika, 22-godišnjak i 31-godišnjak, imali su pravu sreću što su tek lakše ozlijeđeni u eksploziji koja je nastala prilikom postavljanja parketa!

Istarska policija je izvijestila kako je, u eksploziji aerosolne smjese sastavljene od zraka i zapaljive tvari, koja se dogodila u subotu oko 16.20 sati u Županijskoj ulici u Puli, PVC stolarija terase u potpunosti izbijena iz ležišta i odbačena u dvorište sa stražnje strane kuće, kao i PVC balkonska stolarija u susjednoj sobi, dok su parketari prošli samo s lakšim ozljedama
Radnici su nanosili preparat na betonsku podlogu, kao pripremu za postavljanje parketa, no zbog visoke temperature zraka premaz je intenzivno hlapio i sušio, da bi u jednom trenutku došlo do stvaranja kritičnog omjera zapaljivih para i zraka.

'Eksplozivnu smjesu aktivirala je iskra iz nepoznatog izvora ili otvoreni plamen, što će se naknadno utvrditi, po obavljenom razgovoru s radnicima koji su obavljali radove', izvijestili su u policiji. O događaju je izviješten inspektor zaštite na radu.