OPASNO ZANIMANJE

Poštara napali pas i vlasnik

16.07.2009 u 13:05

Bionic
Reading

Poštar iz Starigrada Vjekoslav T. (31) teško je ozlijeđen u srijedu oko 10 sati u Rudinama na Hvaru. Potukao se sa splitskim pomorcem Rosanom D.(51) nakon što ga je napao njegov pas dok je raznosio poštu

Nakon naguravanja i tučnjave Rosano je pokušao otići svojim Saabom, ali poštar je pogodio auto kamenom. Rosano se okrenuo i namjerno naletio na moped na kojem je bio poštar. Od udarca je Vjekoslav pao preko kamenog suhozida, pišu 24 sata

Razjareni Rosano skočio je na poštara koji je ležao na podu i udario ga kamenom u glavu. Vikao je 'Ubit ću te, sad te moram ubiti.' Željko H.R. koji se tu slučajno zatekao, spriječio je da ga još jednom ne lupi kamenom.

Poštar je potom prevezen u KBC Split gdje su mu utvrdili prijelom lijeve podlaktice i desne lopatice te ozljede glave i prsa. Operiran je i nije životno ugrožen. Oporavlja se na odjelu traumatologije.

Rosano D. koji je policiji poznat otprije po desetak kaznenih djela, od krađa i obiteljskog nasilja, uhićen je uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva. Nakon kriminalističke obrade privest će ga istražnom sucu u Splitu.