bolesni ili u samoizolaciji

Posljedice koronavirusa u Saboru: Čak 18 zastupnika danas glasa od kuće

16.10.2020 u 11:43

Bionic
Reading

Prema informacijama kojima zasad raspolaže Sabor, čak 18 zastupnika danas će se na glasanju uključiti videovezom, a mnogi od njih bili su na sjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na kojoj je bio i pozitivan SDP-ov zastupnik Franko Vidović

Kako doznajemo u Saboru, čak 18 zastupnika danas će glasati od kuće. Jedan dio je pozitivan na koronavirus, a veći dio nalazi se u samoizolaciji ili im je rečeno da ostanu kod kuće.

Od tih 18, čak ih je 14 bilo na sjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, na kojoj je bio i SDP-ov zastupnik Franko Vidović koji je jučer dobio pozitivan nalaz. Epidemiolozi kontaktiraju sve zastupnike koji su bili na sjednici, no još nije poznato kome je sve određena samoizolacija. Iz odbora im je preporučeno da zasad danas ostanu kod kuće.

Među onima koji su bili na sjednici odbora je i Mostov Nikola Grmoja, koji je glasao iz stranke, a ne od kuće. Pojasnio nam je da mu službeno nije određena samoizolacija od strane epidemiologa, da nije bio u kontaktu s Vidovićem i da je cijelo vrijeme sjednice nosio masku.

Podsjetimo, na toj sjednici osim saborskih zastupnika bila je i glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić, ali i čelnik SOA-e Daniel Markić.

Osim 14 zastupnika koji su bili na spomenutoj sjednici odbora, od kuće će danas glasati i HDZ-ovi Željko Reiner, Josip Đakić, Žarko Tušek te Siniša Jenkač.

Podsjetimo, početkom rujna Sabor je zbog koronavirusa izmijenio pravila rada. Tako su tada dogovorene obvezne maske u Saboru, ali i mogućnost glasanja videovezom.

  • +13
Sjednica Sabora nastavljena raspravom o besplatnoj pravnoj pomoći Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek