zbog rasta troškova

Poskupjele cigarete jednog od najvećih svjetskih proizvođača

14.07.2022 u 18:59

Bionic
Reading

Cigarete i duhanski proizvodi brendova kompanije British American Tobacco (BAT), vlasnika Tvornice duhana Rovinj, od danas su skuplje jednu kunu. Pall Mall, Dunhill i Rothmans samo su neki od BAT-ovih brendova

Cigarete su poskupile zbog povećanja troškova uslijed 'gospodarskih prilika koje su se u ovoj godini drastično promijnile', doznaje Dnevnik.hr iz BAT-a.

'Zbog velikih poremećaja uzrokovanih ratom u Ukrajini, rastom cijene energenata i posljedičnom inflacijom do rasta troškova došlo je u svim segmentima našeg poslovanja', rekli su iz BAT-a. Pritom tvrde da su u proizvodnji duhana kooperanata troškovi rasli u svim inputima - umjetna gnojiva, struja, plin za sušnice, radna snaga.

'U preradi duhana u ‘Hrvatskim duhanima’ povećane su cijene otkupa duhana od kooperanata te su rasli troškovi energenata i radne snage', doznaje Dnevnik.hr u BAT-u te dodali da je i u proizvodnji cigareta i duhanskih proizvoda u tvornici u Kanfanaru također došlo do značajnog rasta svih proizvodnih inputa, kao i cijene radne snage.

'U distribuciji i prodaji također bilježimo povećanje troškova zbog rasta cijena energenata. Uslijed svih ovih povećanih troškova korigirali smo cijene cigareta minimalnim porastom cijene za naše potrošače', odgovorili su iz BAT-a.