'ima pravo na stav'

Posavec uzdrmao vladajuću koaliciju, Vrdoljak ga ne misli kazniti

14.07.2019 u 19:29

Bionic
Reading

'Nikakvih sankcija neće biti jer kakvi bismo mi to bili liberali da uzimamo ljudima pravo na stav. Pa ja sam prvi tražio da ga imam. Inače, o takvim stvarima ne odlučujem ja nego stranačka tijela, no ništa se od toga neće dogoditi'. Komentirao je tako javni istup u TV emisiji 'Nedjeljom u 2' međimurskog župana Matije Posavca HNS-ov predsjednik na odlasku Ivan Vrdoljak

Istaknuo je kako je Posavec od prvog dana bio suzdržan u vezi s koalicijom s HDZ-om te da je za njega ova izjava očekivana.

'Riječ je o početku unutarstranačkih izbora', kaže Vrdoljak za 24Sata.

Na pitanje hoće li ovaj istup HNS-u zamjeriti premijer odgovara: Ne vjeruje da će Plenković to uzeti za zlo jer to je kao da ja njemu zamjerim na komentarima Stiera o HNS-u i meni. Inače, Vrdoljak je prije mjesec dana rekao kako nije siguran hoće li se HNS-ov izborni sabor održati do kraja ove ili iduće godine, ali da će se sigurno održati prije parlamentarnih izbora'.

Najavio je da se više neće kandidirati za predsjednika stranke.

Podsjetimo, u emisiji 'Nedjeljom u 2' Matija Posavec je kazao: 'Ja već dvije godine nisam zadovoljan sa stanjem u stranci. Upozoravao sam na to i dao sam ostavku na sve stranačke funkcije. Prvo se treba ispričati zbog onoga što je HNS napravio prije dvije godine'.

  • +4
Matija Posavec Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Najbolje bi bilo da su se tada održali parlamentarni izbori. Stranci treba drukčiji smjer i spreman sam preuzeti taj rizik. Vratiti stranku na pravi put, put kakav je vidjela Savka Dabčević- Kučar, izjavio je.

Na pitanje bi li HNS trebao izaći iz koalicije s HDZ-om kazao je da je razlog ulaska u koaliciju bila kurikularna reforma. ‘Ona je u školama od 1. rujna. Udžbenici su štampani i nju ništa ne može zaustaviti. To je završeno i ako smo iz tog razloga ušli, nema apsolutno nikakvog razloga da sad i ne izađemo, kazao je Posavec.