međimurski župan

Posavec otkrio gdje se točno razišao s HNS-om te zašto ranije nije izašao iz stranke

01.10.2019 u 23:32

Bionic
Reading

Matija Posavec bio je gost RTL Direkta. Na početku razgovora komentirao je činjenicu, sudeći prema izjavama predjsednika stranke Ivana Vrdoljaka, da mu je sve nuđeno, pa čak i mjesto šefa stranke

'Odgovor na ovo je: Ja ću to reći, ja sam političar uvjerenja, a ne konsenzusa. Meni nitko nije trebao ništa nuditi, sve sam postigao na svojim leđima. Ovo je logičan slijed događaja, ja sam upozoravao da nešto nije dobro. Preuzeo sam odgovornost na euroizborima. Vidio sam stanje stvari i rekao da neke stvari moramo mijenjati', kazao je Posavec i Direktu i nastavio:

'Tražio sam da unutarstranački izbori budu odmah, nakon euroizbora. U izvanrednim okolnostima morate izvanredno reagirati. Dati nekome stranku u svibnju, nekoliko mjeseci prije izbora - nije odgovorno', rekao je za RTL.

Na pitanje gdje se točno razišao sa strankom, odgovara: Mi smo se razišli u shvaćanju i poimanju stranke u odnosu prema ljudima'.

Međimurski župan potom je odgovorio na pitanje zašto nije izašao iz HNS-a kad je HNS ušao u koaliciju s HDZ-om, kad su izašli svi kojima je to bila neprihvatljiva opcija i formirali svoju stranku Glas.

'To je bilo deset dana nakon izbora. Bilo bi neodgovorno da sve te ljude ostavim na cjedilu. Najlakše je stvari mijenjati iznutra. Pokušavao sam stvari mijenjati, ali nekad treba presjeći i reći: dosta', jasan je Posavec i dodaje:

  • +9
Matija Posavec podnio ostavku na članstvo u HNS-u Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

'Vrdoljak nije morao ništa tražiti od mene. Nije bilo ni volje ni spremnosti da se stranka mijenja. Nastavljam vožnju u petoj brzini za razvoj Međimurja'

Zanimljivo kako je HNS odlučio da neće nikoga podržati na predsjedničkim izborima. Koga će podržati Posavec?

'Vi ste, gospodine Šprajc, rekli da ćete objaviti kandidaturu za predsjednika Republike 27. listopada na Svjetski dan nenošenja grudnjaka, ja ću vam prvi javno dati podršku. Šalu na stranu. Nemamo još službenih kandidata ni programa. Kada to bude poznato, onda ćemo se odlučiti. Ja sam bliži neposrednom izboru političara, od lokalne do državne razine', poručio je na kraju razgovora Matija Posavec.