ALIA SAVJETOVANJE

Poreznici od Sanadera potražuju 1,2 milijuna kuna

Bionic
Reading

Na popisu najvećih poreznih dužnika je i jedna od tvrtki u suvlasništvu bivšeg premijera Ive Sanadera, 'Alia savjetovanje' s sjedištem u Zagrebu. Porezna uprava potražuje od Sanaderove tvrtke 1,2 milijuna kuna, od čega je čak 657 tisuća kuna duga poreza na dobit, što znači da je 'Alia' imala uspješne poslovne godine od 2009. kada je osnovana

Pokušali smo u srijedu od Sanaderovih odvjetnika doznati priznaje li bivši premijer porezni dug i kako ga misli vratiti, no bili su nam nedostupni za komentar, piše Slobodna Dalmacija

Osim po osnovi poreza na dobit, 'Alia savjetovanje' dužna je i za porez na nekretnine (100 tisuća kuna), porez na dohodak (365 tisuća) te doprinose u iznosu od 160 tisuća kuna. Osim bivšeg premijera, suvlasnici tvrtke su njegova supruga Mirjana Sanader i Steven Vatroslav Brkich.

Svima njima Županijski sud u Zagrebu zabranio je raspolaganje vlasničkim udjelima i pokretninama 'Alia savjetovanja' kao i u tvrtki 'Perbujac' do okončanja kaznenog postupka protiv Ive Sanadera u više sudskih postupaka koji se protiv njega vode na istome sudu ili do drugačije odluke nadležnog suda.

Obje tvrtka su se, prema prijavi na Trgovačkom sudu, bavila uslugama savjetovanja u poslovanju, ispitivanjem tržišta i analizom kreditne sposobnosti tvrtki i pojedinaca, i sjedište im je u Šarengradskoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci.