obrađuju kontakte

Porastao broj zaraženih u Karlovcu; nitko ne razvija težu kliničku sliku

22.03.2020 u 10:39

Bionic
Reading

U Karlovačkoj je županiji od koronavirusa oboljelo ukupno 11 osoba, tri novooboljele osobe su kontakti već prije oboljelih i u tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite

„Za sada nemamo informaciju da netko razvija težu kliničku sliku“, rekla je Hini epidemiologinja Biserka Hranilović.

Dodala je da je u karlovačkoj Općoj bolnici šestoro hospitaliziranih, dva su pacijenta u Zagrebu, a novih troje oboljelih je u jutarnjim satima na obradi kod infektologa te će najvjerojatnije i oni biti hospitalizirani u Karlovcu.

Inače, na službenoj stranici Koronavirus.hr piše da je u Karlovačkoj županiji 12 oboljelih, no županijski stožer potvrđuje njih 11.

Zbog rasta broja oboljelih mole sve građane Karlovačke županije koji imaju povišenu temperaturu ili teškoće s disanjem da zovu svog liječnika, a ne Zavod za javno zdravstvo i Zavod za hitnu medicinu.

Ako njihov liječnik ne radi, Karlovčani se mogu javiti od 0 do 24 sata na broj 091 6149052, a pacijenti domova zdravlja Ogulin, Slunj, Duga Resa, Ozalj i Vojnić svakog dana od osam do 20 sati na uobičajene brojeve.

Potres se osjetio i u Karlovcu, nema veće štete

U priopćenju Stožera nema informacije o mogućim posljedicama jutrošnjeg potresa u Karlovačkoj županiji, a gradonačelnik Karlovca Damir Mandić priopćio je da uslijed potresa koji se jutros snažno osjetio i u Karlovcu nema veće štete.

Građane Karlovca zamolio je da u slučaju potrebe za napuštanjem domova zbog mogućih naknadnih potresa poštuju mjere koje su na snazi zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.