ŽUPANIJA U AKCIJI

Popusti za prijevoz varaždinskim studentima

10.09.2010 u 16:19

Bionic
Reading

Nakon što je u Varaždinskoj županiji osiguran besplatni prijevoz za sve srednjoškolce, dogovorene su i akcijske cijene prijevoza studenata

Usprkos slabijem punjenju županijskog proračuna i rezanju troškova, a zahvaljujući dobrim odnosima te sklopljenom ugovoru o prijevozu učenika srednjih škola, Varaždinska je županija s varaždinskim Autobusnom prometom u stečaju dogovorila povoljnije cijene prijevoza studenata tijekom rujna i listopada.

Tijekom ta dva mjeseca, studenti s područja Varaždinske županije, koji putuju unutar te županije, kao i u Međimursku te Koprivničko-križevačku županiju, mjesečnu kartu mogu kupiti za 450 kuna. Studenti koji putuju na duljim relacijama iznad 50 kilometara, odnosno prema Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Zadru, Rijeci, Opatiji i Puli - ostvaruju popust na povratnu kartu u iznosu od 35 posto prema važećem cjeniku, a mogu kupiti i komplet od 10 karnet karata s popustom od 30 posto.

'Pravo na kupnju mjesečne karte i karata po akcijskoj cijeni ostvaruju svi studenti koji prilikom kupnje karte predoče indeks iz kojeg je vidljiv upis u višu godinu studija', pojašnjava varaždinski župan Predrag Štromar te podsjeća da je za prijevoz samo srednjoškolaca izdvojeno gotovo 20 milijuna kuna iz županijskih te proračuna gradova i općina.

Do kraja rujna, kako dodaje, na internetskim stranicama Varaždinske županije bit će objavljen javni poziv redovitim studentima za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova prijevoza do kraja studentske godine.