sanja mišević

Popričali smo s državnom tajnicom iz prepiske koja je presudila Martini Dalić

16.05.2018 u 19:56

Bionic
Reading

Prozvana državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa u vrijeme Ante Šprlje, ministra iz Mostove kvote, osječka odvjetnica i stečajna upraviteljica Sanja Mišević očitovala se prvi put nakon što se njezino ime zajedno s onim aktualne savjetnice premijera Andreja Plenkovića, Dubravke Vlašić Pleše, našlo među mailovima koji su procurili u medije vezano za prepisku oko izrade lex Agrokora prošloga ožujka

Poteglo se zbog toga što je ona bila jedna od primateljica nekih od spornih mailova i pitanje je jesu li s načinom dogovaranja izrade lex Agrokora bili upoznati i Mostov ministar Ante Šprlje, odnosno čelnici Mosta koji danas tvrde kako ništa nisu znali i to argumentiraju činjenicom da među primateljima mailova nije bio nitko od čelnih ljudi te stranke.

Bez funkcije u Ministarstvu pravosuđa Mišević je ostala u trenutku raskola koalicije Mosta i HDZ-a odlukom Vlade i premijera Plenkovića.

O tom slučaju postavili smo joj nekoliko pitanja, a u kratkom pisanom odgovoru potvrdila nam je kako je Ministarstvo pravosuđa primilo nacrt zakona tek u njegovoj završnoj fazi te da je dalo svoje mišljenje prije sjednice Vlade. Ponavlja kako je isto zatraženo i od Ministarstva gospodarstva kao nositelja zakona te Ministarstva financija, ali i vanjskih i europskih poslova te Ureda za zakonodavstvo.

>>> U mailovima koji su presudili Martini Dalić spominju se dva imena iz Vlade. Tko su?

'Ovo je uobičajena procedura jer se zakon prije sjednice Vlade šalje na mišljenje ministarstvima, a od nas se tražilo da promptno reagiramo. Ministarstvo pravosuđa u tom je kratkom periodu od dva-tri dana kontaktiralo i s najvećim autoritetima insolvencijskog i trgovačkog prava. Ni primjedbe najvećih autoriteta nisu prihvaćene', odgovorila je tportalu u kratkoj SMS poruci odvjetnica Mišević, a prije dvije godine bila je među 46 kandidata koji su se prijavili za ustavne suce.

  • +3
Martina Dalić podnijela ostavku Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

U mailovima što ih je Index.hr objavio u ponedjeljak ujutro - uoči ostavke ministrice gospodarstva Martine Dalić - vezanim za prepisku oko izrade lex Agrokora i datiranim krajem ožujka prošle godine, neposredno prije usvajanja prijedloga toga zakona na Vladi, uz uobičajene primatelje spomenula su se i dva nova imena: Dubravka Vlašić Pleše, savjetnica premijera Andreja Plenkovića, i Sanja Mišević, koja je u to vrijeme bila državnom tajnicom u Ministarstvu pravosuđa za vrijeme mostovca Ante Šprlje.