SUKOB ROMSKIH OBITELJI

Ponovno suđenje za dvostruki pokušaj ubojstva

25.09.2012 u 17:27

Bionic
Reading

Danas je saslušanjem više svjedoka dviju sukobljenih romskih obitelji ponovno započelo na Županijskom sudu u Karlovcu suđenje Frani Veliću za pokušaj ubojstva braće Hudorović u listopadu 2010. u Otoku Oštarijskom.

Vrhovni sud je suđenje vratio na ponovljeni postupak samo za Franu Velića oca koji je bio osuđen na četiri godine zatvora, a Frani Veliću sinu je potvrđena oslobađajuća presuda te je i on danas bio na sudu u svojstvu svjedoka.

Okrivljenik je danas rekao da se ne osjeća krivim za djelo za koje ga se tereti, a njegova braniteljica Đurđa Lipovšćak pojasnila je da će se u ponovljenom postupku okrivljenik boriti za blažu kvalifikaciju djela - pokušaj ubojstva na mah - zbog stanje jake prepasti.

Budući da je nekoliko danas saslušanih svjedoka potvrdilo da su okrivljenika prije njegovog pucanja iz pištolja braća Hudorovići pretukli tako da je bio sav krvav, sudsko je vijeće usvojilo prijedlog obrane da se ponovi svjedočenje neuropsihijatrijskog vještaka Gorana Arbanasa.

Iduće je suđenje zakazano za 8. studenoga, a budući da će to biti pune dvije godine od događaja tijekom kojih je izostala pravomoćna presuda sudac Ante Ujević konstatirao je da to znači da će okrivljenik na sljedeću raspravu doći sa slobode.

Braniteljica Lipovšćak ponovila je zahtjev da se okrivljenik pusti na slobodu i prije 23. listopada (datuma počinjenja djela) jer da ne postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela budući da su se sukobljene obitelji Velić i Hudorović u međuvremenu izmirile.

Tijekom saslušanja svu je šestoricu svjedoka pitala o suživotu tih dviju obitelji i svi su potvrdili izmirenje.