afera agrokor

Ponovno podignuta optužnica protiv Todorića i 14 suoptuženika

23.06.2022 u 13:28

Bionic
Reading

DORH je ponovno podignuo optužnicu protiv Ivice Todorića i 14 suoptuženih u slučaju Agrokor. Optužnica je prethodno bila povučena

Državno odvjetništvo je u studenome prošle godine radi boljeg razjašnjenja stvari, kako su tada objasnili. povuklo u utorak optužnicu u slučaju Agorkor kojom se tereti bivšeg vlasnika Agrokora Ivicu Todorića i njegove suoptuženike da su oštetili koncern za 1,2 milijarde kuna.

Čini se da su prema vlastitom viđenju stvari sada bolje objasnili stvari jer je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, podiglo optužnicu protiv petnaestero hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju; kaznenih djela pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju,kaznenih djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave i kaznenog djela poticanja na krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Ukupno je prvookrivljeniku pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od 923.608.584,00 kuna i nizozemskom trgovačkom društvu u iznosu od 320.720.000,00 kuna, a trgovačko društvo A d.d. je oštećeno, ukupno, za iznos od 1.244.328.584,00 kuna.

Okrivljenicima se stavljaju na teret kaznena djela kako su opisana u prethodno podignutoj optužnici (poveznica na priopćenje je objavljena i u prilogu ovog priopćenja).

Optužnica je ponovno podignuta nakon što je, po njenom povlačenju, tijekom dopunjene istrage stanje stvari bolje razjašnjeno.