SVAKA KUNA JE DOBRODOŠLA

Pomozite Caritasu u prikupljanju pomoći za Haiti!

19.01.2010 u 11:20

Bionic
Reading

Hrvatski je Caritas u srijedu, 13. siječnja, pokrenuo akciju prikupljanja pomoći stradalima od potresa na Haitiju. Nakon potresa, u kojem su, prema prvim procjenama, poginule tisuće osoba, a tisuće ostale bez domova, srušene su ili oštećene i brojne bolnice, škole i druge važne ustanove

Hrvatski Caritas poziva sve građane i tvrtke u Hrvatskoj da unatoč svjetskoj krizi i recesiji iskažu solidarnost jer je Haiti jedna od najsiromašnijih zemalja zapadne hemisfere u kojoj više od pola ukupnog stanovništva živi u apsolutnom siromaštvu, lišeni pristojna skloništa i hrane.

U akciju se moguće uključiti:

•uplatom na žiroračun HC-a kod PBZ-a: 2340009-1100080340, poziv na broj 10
•pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6,15 kuna)
•vjernici priloge mogu predati i u svim župama diljem Hrvatske
•online uplatama na www.caritas.hr

Pomoć prikupljenu u našoj zemlji hrvatski će Caritas uputiti Caritasu Haitija, putem Caritasa Internationalis - mreže nacionalnih Caritasa iz 162 zemlje koja osigurava logističku i operativnu podršku u pružanju kvalitetne pomoći i obnovi.

Hrvatski je Caritas članica kruga zemalja Caritasa Internationalis koje su održale telekonferencijsku koordinaciju vezanu uz trenutno stanje i najveće potrebe stradalnika na Haitiju. Temeljem dogovora na telekonferenciji, Caritas Internationalis već je uputio u ovu postradalu zemlju svoj stručni tim, koji će nacionalnom Caritasu pomoći u saniranju štete te u koordinaciji žurnih aktivnosti te potom obnovi i razvoju.