konavli

Pomorska policija prevezla ribolovca koji je slomio nogu

20.03.2019 u 12:27

Bionic
Reading

Dubrovačka pomorska policija hitno je svojom brodicom prevezla i Hitnoj pomoći predala ribolovca koji je u srijedu ujutro slomio nogu tijekom ribolova s otočića kod turističkog mjesta Molunat u Konavlima

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je da su prometni policajci, u koordinaciji s Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), rano jutros obavili hitan medicinski transport (MEDICO) ribolovca, koji je zadobio teške ozljede tijekom ribolova, nedaleko naselja Molunat.

Akcija je počela u 06.25 sati nakon što su službenici MRCC Rijeka zaprimili poziv jednoga od dvojice ribolovaca (I.R. i I.S.) da je jedan od njih slomio nogu, za kojega je zatražena medicinska evakuacija s obalnih sika (nenaseljenih otočića) uz obalu prema otvorenome moru, u smjeru Vitaljine.

Kako Hitnoj pomoći iz Konavala zbog konfiguracije terena nije bio pristupačan dolazak na tu poziciju, angažirana je policijska brodica kojom su dvojica ribolovaca u 07.45 sati evakuirani te 20-tak minuta poslije dovezeni u luku Molunat.

Ozlijeđenoga su tamo preuzeli djelatnici Hitne pomoći, čime je akcija uspješno okončana.