MASAKR U MOSKVI

Pomahnitali šef policije ubio troje ljudi

27.04.2009 u 11:43

Bionic
Reading

Denis Yevsyukov (31), šef policijske postaje na jugu Moskve, ustrijelio je troje ljudi i ranio sedmero, od kojih je četvero u kritičnom stanju. Pomahnitali policajac pucao je na ulici i u supermarketu nešto iza ponoći te ubio vozača, blagajnicu i mušteriju u supermarketu

MOSKVA - Yevsyukov, kojeg je nedavno napustila žena, uhićen je i nalazi se u pritvoru. Do tragedije je došlo nakon što je završio svoju smjenu u nedjelju kasno navečer i u civilnoj odjeći, s uniformom prebačenom preko ramena, stopirao do supermarketa, priopćio je šef moskovske policije Vladimir Pronin.

Prema drugim informacijama, Jevsjukov je prije trostrukog ubojstva u nedjelju navečer napustio svoju rođendansku proslavu nakon svađe sa suprugom.

Policajac je ustrijelio vozača automobila iz oružja za koje nije imao dozvolu, nakon čega je ušao u supermarket i ubio blagajnicu i mušteriju te ranio još sedam osoba.

Ruska agencija Interfax izvješćuje da su četvero hospitaliziranih s ozljedama glave u dobi od 19 do 23 godina. Televizija NTV prenosi da su radnici supermarketa aktivirali tihi alarm za vrijeme napada, a Yevsyukov je pucao i na policajca koji je ipak uspio razoružati i uhititi rastrojenog kolegu koji je bio pod jakim utjecajem alkohola.