LJUBAV BEZ GRANICA

Poljupcem probudio suprugu iz kome

26.01.2009 u 11:58

Bionic
Reading

'Ako me možeš čuti, molim te, poljubi me', rekao je Andrew Ray iz Staffordshirea svojoj supruzi koja je ležala u komi, a liječnici su mu rekli da će tako možda provesti cijeli život. Međutim, nakon što joj je to rekao, njegova supruga Emma okrenula se prema njemu i poljubila ga

Nakon dva tjedna koja je proveo sjedeći uz Emmu, nadajući se da će se probuditi iz kome, puštajući joj kazete na kojima se čuo plač njihova malenog sina i kćerke koja joj govori: 'Probudi se, mama!', naposljetku se u očaju nagnuo nad njom dok je ležala na bolničkom krevetu i kazao joj: 'Emma, ako me možeš čuti, molim te, poljubi me', piše Daily Mail.

'Ono što se sljedeće dogodilo bilo je izvan mojih najluđih snova. Okrenula je svoju glavu prema meni, napućila usnice i poljubila me. Nisam mogao vjerovati. Imao sam osjećaj da će mi srce ispasti iz grudi, kao da je netko otklonio veliki teret', ispričao je Andrew, prenosi Dnevnik.hr. Poljupcu su svjedočili liječnici koji su bili zadivljeni reakcijom 34-godišnjakinje.

Samo deset dana nakon poroda Emma je imala srčani napad u šoping-centru. Odmah je prevezena u bolnicu gdje su liječnici ustanovili da će najvjerojatnije u komi ostati do kraja života. 'Mogla bi se probuditi sljedeći dan, možda za mjesec dana, a mogla bi biti u komi zauvijek', rekao je liječnik Rayu. Poljubac je bio početak teške borbe za Emmu, koja od tada povremeno dolazi k svijesti.

Mozak joj je ostao bez kisika kada joj je stalo srce, a ostala je i djelomično bez sjećanja. Puštena je kući, a danas, dvije godine kasnije još uvijek ide na rehabilitaciju zbog oštećenja mozga koje je posljedica kome. 'Najviše želim oporavak, da mogu hodati bez pomoći i da mi se vrati sjećanje. Voljela bih se sjetiti što sam radila svaki dan. Andrew mi pomaže u svemu. Ne znam kako bih bez njega', rekla je Emma. Adrew kaže da je presretan što je preživjela i što se probudila iz kome.