MOSSAD POGRIJEŠIO?

Poljska zaoštrava s Izraelom

08.07.2010 u 23:09

Bionic
Reading

Poljsko pravosuđe odlučilo je izručiti agenta Mossada Urija Brodskog Berlinu, nakon istrage i dokaza da je on krivotvorio putovnice koje su koristili Mossadovi agenti koji su u siječnju ubili šefa Hamasa, Mahmuda al Mabhouha u Dubaiju

Odvjetnik Brodskog tvrdi da se radi o slučajnosti i da je njegov klijent običan trgovac čije se ime podudara s imenom jednog agenta izraelske tajne službe.

Brodsky se tereti da je krivotvorio putovnice za agente Mossada koji su glumili državljane Njemačke, Velike Britanije, Australije i Irske, a zbog čega su vlade tih zemalja zaoštrile odnose s Izraelom i protjerale veći broj izraelskih diplomata. U ovom slučaju, Berlin je od Varšave zatražilo izručenje Brodskog.

Na zaoštravanje se odlučila i Poljska, uvjerena da je ovoga puta Mossad pogriješila. Policija u Dubaiju smatra da je 99 posto uvjerena da iza ubojstva Hamasova čelnika u jednom hotelu stoji Mossad i objavila je popis dvadesetak osumnjičenika i video koji pokazuje njihovo kretanje na mjestu ubojstva. Sve vrijeme službeni Izrael, kao što je praksa, šuti o slučaju.

Poznato je, naime, da ako se nađu u poteškoćama, agenti Mossada ne dobivaju podršku njihove vlade.