STRUČNA SURADNJA

Poljoprivredni fakultet radi za Todorića

21.07.2010 u 20:15

Bionic
Reading

U nedavno obnovljenoj Vinogradarskoj kući Goldschmit, okruženoj vinogradima na području Vučedola, potpisan je danas Ugovor o znanstveno-tehničkoj i stručnoj suradnji između Vupika d.d. i Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, vrijedan više stotina tisuća kuna

„Suradnja Belja i Agrokora sa znanstvenim institucijama traje već nekoliko godina i sada takvu suradnju započinje i Vupik“, rekao je predsjednik uprave Krešimir Kuterovac prigodom potpisivanja ugovora s dekanom Poljoprivrednog fakulteta, dr.sc. Vladom Gubercem.

Od njegova znanstvenog tima kao nositelja mnogih razvojnih projekata u poljoprivredi, očekuje i doprinos u razvoju njihova kombinata kako bi, koristeći znanstvena dostignuća, popravili vlastitu konkurentnost, jer je bez znanosti i kontinuiranih edukacija nemoguće opstati na tržištu.

Kuterovac je podsjetio na velik investicijski ciklus u Vupiku, u koji će Agrokor kao većinski vlasnik sljedeće tri godine uložiti više od 500 milijuna kuna kako bi izgradio moderan i efikasan kombinat.
Poljoprivredni fakultet će za zaposlenike Vupika organizirati seminare i specijalistička predavanja, a pri izradi programa i provedbi specijalističkih studija Fakultet će moći konzultirati stručnjake u Vupiku i koristiti njihove spoznaje iz prakse.

„Angažirajući naše stručno osoblje Vupik dobiva savjetodavca u primjeni aktualnih svjetskih dostignuća u svim granama poljoprivrede, a znanstveno-nastavno osoblje moći će u praksi provjeriti teorijske spoznaje i ostvariti zaradu koju će ugraditi u materijalno-tehničku osnovu fakulteta. Isto tako i naši će studenti u terenskoj nastavi moći upoznati svjetske trendove i dostignuća u poljoprivrednoj proizvodnji koji se primjenjuju na Vupikovim oranicama i farmama“, istaknuo je Guberac.