UBOJSTVO IZ NEHATA

Poljak optužen za smrt Rumunja u Galižani

17.12.2010 u 13:36

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo je optužni prijedlog protiv 56-godišnjeg poljskog državljanina zbog prouzročene smrti iz nehaja, pri čemu je pulskom Općinskom sudu predloženo da se temeljem Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći kazneni progon ustupi nadležnom pravosudnom tijelu Republike Poljske

Poljaka se tereti da je 28. srpnja, oko 23 sata, u unajmljenom apartmanu na Fažanskoj cesti u Galižani nenamjerno prouzročio smrt pedesetogodišnjeg rumunjskog državljanina, s kojim se te kobne večeri, u društvu još dvojice Poljaka i Nijemca, družio uz čašicu. No, druženje uz piće, međutim, sat iza ponoći, pretvorilo se u obračun šakama, uslijed čega je nesretni Rumunj zadobio tešku povredu glave.

Kako se navodi u optužnici, iako je bio svjestan da je rumunjski državljanin pod znatnim utjecajem alkohola i da od udarca može pasti, optuženi Poljak šakama ga je više puta udario u glavu uslijed čega je alkoholizirani pedesetogodišnjak izgubio ravnotežu i pao na pod. U pulskoj Općoj bolnici konstatirano je više teških tjelesnih ozljeda od čijih posljedica je 3. kolovoza i preminuo.