ZORAN MILANOVIĆ

'Politiku svodimo na obično ogovaranje i trač'

10.04.2011 u 20:15

Bionic
Reading

Dan nakon što je premijerka Kosor gostovala u Dnevniku Nove TV, na istom mjestu bio je čelnik oporbe Zoran Milanović koji je odbio komentirati njezine izjave te ju je još jednom pozvao na razgovor i polemiziranje pred kamerama

'Neću se prepucavati s gospođom Kosor, možemo razgovarati i polemizirati na televiziji', kazao je Milanović ustrajući na tome da se javno sučeli s premijerkom.

'Mi politiku svodimo na obično ogovaranje. To je trač politika, a ja to neću', rekao je Milanović.

Osvrnuo se na rezultate istraživanja Nove TV o stavovima građana vezanim uz dovršetak pregovora s EU prema kojima većina ne smatra bitnim dobivanje datuma ulaska u Uniju do lipnja. Kazao je da je zemljom zavladala apatija i da je važno da se trgnemo iz letargije.

'Europa je važno sredstvo, no ni Europska unija nije rješenje ako ne znate što ćete sami sa sobom. EU je ogromna povijesna šansa za Hrvatsku', rekao je.

Komentirajući pokušaj promjene izbornih jedinica Milanović je kazao da je na oporbi da se bori uz pomoć zakona. 'Pregovaramo o Poglavlju 23, a istovremeno šaljemo poruku kako pravna država ne izgleda', dodao je na temu inicijative vladajućih koji mimo zakona žele promijeniti izborna pravila.

Milanović je govorio i o presudi hrvatskim generalima u Haagu, koja se očekuje idućeg tjedna.

'Iskustvo s takvim stvarima nije uvijek bilo dobro. Haag je donio dobre presude i osudio zločince, a bilo je i štetnih', rekao je, uvrstivši u štetne i optuživanje Gotovine za zajednički zločinački pothvat. 'To je osudio i Račan, SDP to ne priznaje', rezolutno je zaključio optužnicu nazvavši političkom inkriminacijom.