reakcije

Političari pozdravljaju presudu Karadžiću, ali upozoravaju na one koji relativiziraju njegove zločine

20.03.2019 u 16:52

Bionic
Reading

Nakon presude doživotnog zatvora Radovanu Karadžiću stigle su i reakcije političara

Presudu Karadžiću pozdravio je SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula. 'Pozdravljam presudu doživotne kazne zatvora Radovanu Karadžiću za počinjeni genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja. Nažalost, lideri Republike Srpske, ostavštine njegova zločina, i dalje aktivno rade na destabilizaciji Bosne i Hercegovine i cijele naše regije. Nužno je što prije pronaći rješenje za političku krizu nastalu Daytonskim sporazumom, kojim je okončan sukob u BiH, ali nisu postavljeni temelji za dugoročan mir', poručio je Picula.

Demokrati Miranda Mrsića reagirali su na Twitteru. 'Velikosrpska politika osuđena je danas na doživotni zatvor. Mala je to utjeha za obitelji žrtava, ali je velika poruka za svima koji relativiziraju ratove i žrtve na prostorima bivše Jugoslavije, a posebno genocid u Srebrenici. Presuda zločincu Karadžiću mora nam služiti kao podsjetnik da napravimo sve da se zlo više nikad ne ponovi', objavili su na Twitteru.

'Dočekali smo osudu zločinačke politike. U mislima sa žrtvama i njihovim obiteljima', poručili su na Twitteru SDP-ovci.

'Doživotna kazna zatvora Karadžiću. On će i dalje živjeti a njegove su žrtve davno mrtve. I ništa ih ne može vratiti', napisala je bivša premijerka Jadranka Kosor.

'Pravda je spora, ali dostižna iako nije utjeha svima onima koje je ovaj zločinac zavio u crno. Naše misli moraju biti uz sve ožalošćene obitelji žrtava i ovakve presude nam moraju služiti kao podsjetnik da se zlo na ovim prostorima nikad više ne ponovi', komentirala je čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš.