ZBOG NENAPLAĆENOG DUGA

Polio se benzinom i prijetio samozapaljenjem

12.06.2009 u 17:39

Bionic
Reading

Zbog 20 tisuća kuna, koliko mu duguje Kamen Ingrad, Vlado Mišić u petak je ispred zgrade tog poduzeća u Požegi prijetio da će se zapaliti benzinom

'Zapalit ću se ako mi ne date moje novce. Već sedam godina čekam, ne mogu više ovako', vikao je Vlado Mašić s bocom benzina u ruci danas oko 13 sati ispred zgrade Kamen Ingrada u Požegi. Nekoliko policajaca ispred zgrade i oko nje pokušavalo je riječima bivšeg radnika Kamena uvjeriti da zatvori bocu i uđe u zgradu kako bi razgovor obavili za stolom.

Nakon što se u nekoliko navrata uspio politi benzinom, policajci su krenuli prema njemu, te je s bocom utrčao u zgradu Zavoda za zapošljavanje gdje su ga svladali, oduzeli mu bocu s benzinom i priveli ga u policijsku postaju.

Naime, Mašić je prije sedam godina dobio sudski spor s Kamen Ingradom gdje je radio šest i pol godina, a na temelju kojeg mu je tvrtka trebala isplatiti 28.700 kuna za neisplaćene prekovremene sate i putne troškove, ali dosad je dobio tek 5.000 kuna, i to neposredno prije otvaranja stečaja u tvrtki, odnosno prije tri godine. Taj iznos mu je isplaćen tek kada je pokrenuo ovrhu, piše Večernji list.

'Tada sam bio pozvan u upravu Kamena gdje su od mene tražili da se odreknem parničnih i ovršnih troškova, a zauzvrat obećali da će mi u tri rate isplatiti 20.700 kuna. Međutim, isplatili su samo prvu ratu od 5.000 kuna', objasnio je Mašić još prije nekoliko dana najavljujući da će se zapaliti.

U međuvremenu Kamen-Ingrad je otišao u stečaj, a Mašić je svoja potraživanja prijavio stečajnom sucu, odnosno Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu, gdje su mu i priznata. Budući da je od prve presude prošlo već sedam godina te da tvrtka Kamen Ingrad dobro posluje i da je nedavno veći dio tvrtke prodan, smatrao je da je krajnje vrijeme da i on dobije svoj novac.

U Kamen Ingradu u stečaju ističu da Mašića ne mogu zasad isplatiti jer za to nema zakonske osnove, odnosno jer su njegova potraživanja u drugom, a ne u prvom isplatnom redu. A hoće li uopće biti novca za drugi isplatni red, tek će se vidjeti, ali i ako dođu vjerovnici, pa tako i Mašić, dobit će iznos tek u malom postotku.

Protiv Mašića bit će podignut optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, a zbog stanja rastrojenosti u kojem se nalazio odvezen je na psihijatriju požeške bolnice.