S PUŠKOM U SUPROTNOM SMJERU

Policijska istraga nad krivcem za tri sudara na A4

26.01.2010 u 15:48

Bionic
Reading

Nad 56-godišnjim vozačem koji je jučer vozeći se pijan u suprotnom smjeru skrivio tri sudara na autocesti Zagreb - Goričan i pritom sam teško stradao provodi se kriminalističko istraživanje jer je u njegovom automobilu pronađena puška, izvijestila je danas zagrebačka policija

Puška i streljivo pronađeni su ispod zadnjeg sjedišta VW Passata kojim je 56-godišnjak iz Sesveta sa 2,3 promila alkohola u krvi jučer od naplatnih kućica u Svetoj Heleni vozio suprotnim smjerom. Pritom je između 81. i 86. kilometra autoceste skrivio tri sudara.

Prvo je zbog njega s ceste sletjela 35-godišnja vozačica Ford Focusa. Da bi izbjegla izravni sudar s Passatom, ona je naglo skrenula udesno i prednjim dijelom udarila u metalni stupić sa SOS telefonom, a zatim i u zaštitnu ogradu. Vozačica je pritom lakše ozlijeđena, a pomoć joj je prvo pružena u Domu zdravlja Sveti Ivan Zelina, a zatim i u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava.

Niti kilometar dalje isto se dogodilo 64-godišnjem vozaču VW Pola koji se prilikom izbjegavanja sudara zanio i naletio na Fiat Bravo koji je vozio 32-godišnji muškarac. Dvojica vozača pritom nisu ozlijeđena.

Pijani vozač Passata ni tada se nije zaustavio, nego je nastavio vožnju te se na 86. kilometru izravno sudario s kombijem Citroen Jumper koji je vozio 28-godišnjak.

U toj posljednjoj nesreći koju je skrivio 56-godišnjak je teško ozlijeđen te je prevezen u KB Dubrava gdje je zadržan na liječenju.