HRVATSKO-CRNOGORSKA VEZA

Policija zaplijenila marihuanu vrijednu 140.000 kuna

02.12.2011 u 12:25

Bionic
Reading

Zaplijenjena se droga procjenjuje se na 140.000 kuna, a u uličnoj bi preprodaji dosegla i znatno višu vrijednost, istaknuli su iz policije

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina, 25-godišnjim Marijem G., 22-godišnjim Tinom Ć. te crnogorskim državljaninom, 35-godišnjim Željkom K., zbog zlouporabe opojne droge.

Kako je izvijestila zagrebačka policija, prilikom redovite kontrole u srijedu je na autocesti A3 kod naplatne postaje Ivanja Reka zaustavljen crnogorski državljanin. Zbog pozitivne reakcije službenog psa za detekciju na prisutnost droga, pretraženo je vozilo kojim je upravljao te je u posebno prepravljenom spremniku za gorivo pronađeno 6416 grama marihuane pakirane u 12 paketa. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 35-godišnjak na za sada neutvrđen način nabavljao veće količine marihuane koju je iz Bosne i Hercegovine krijumčario u Hrvatsku radi preprodaje, dodala je policija.

U preostala dva kriminalistička istraživanja policija je od 25-godišnjeg osumnjičenika oduzela 345 grama marihuane, a od 22-godišnjaka 900 grama.

Sva trojica osumnjičenika privedena su u pritvorsku policijsku jedinicu, dok su kaznene prijave zbog preprodaje droga podnesene nadležnom županijskom državnom odvjetništvu. Zaplijenjena se droga procjenjuje se na 140.000 kuna, a u uličnoj bi preprodaji dosegla i znatno višu vrijednost, istaknuli su iz policije.