VIKEND AKCIJA PLAVACA

Policija zaplijenila 6,8 kilograma 'speeda'

23.12.2008 u 13:07

Bionic
Reading

Zagrebačka policija uhitila je šest osoba koje sumnjiči za preprodaju droge i od njih, u pet međusobno nepovezanih akcija, zaplijenila više od 6,8 kilograma amfetamina te manje količine drugih droga, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 680 tisuća kuna

Policija je izvijestila da je proteklog vikenda ukupno zaplijenila 6,8 kilograma amfetamina ("speed"), 324 grama marihuane, 25 doza LSD-a te pet grama kokaina.

U petak je u naselju Črnomerec policijska patrola u redovitoj kontroli zaustavila 28-godišnjaka i kod njega pronašla sedam grama "speeda", da bi pretragom njegova stana policija pronašla još 40 grama te droge.

Na području Dugog Sela u subotu je privedena 21-godišnjakinja koja je kod sebe imala 17 grama afmetamina, a iste večeri policija je, prilikom legitimiranja, kod 25-godišnjaka na Črnomercu pronašla 305 grama amfetamina, dok je pretragom njegova stana pronađena jedna doza LSD-a te male količine "speeda" i marihuane.

Policija je u subotu privela i 23-godišnjaka koji je prilikom rutinske kontrole pokušao baciti paketiće s ukupno pet grama kokaina, a pretragom njegova stana otkriveno je još 129 grama amfetamina i digitalna vaga za precizno mjerenje težine te 319 grama marihuane.

U nedjelju je, pak, policija pretražila stan 30-godišnjaka koji je dan ranije uhićen zbog sumnje u preprodaju droge, te je kod njega pronađeno 594 grama amfetamina, 24 doze LSD-a i digitalna vaga.

U nastavku kriminalističke obrade nad njim policija je otkrila kako je drogu nabavljao od 27-godišnjaka, u čijemu je stanu pronađeno 5715 grama "speeda" i manja količina marihuane.

Svih pet uhićenih policija je kazneno prijavila za preprodaju droge - kako su za 30-godišnjakom i 28-godišnjakom od ranije bile raspisane policijske tjeralice, oni su sprovedeni u remetinečni zatvor, dok je ostalih troje osumnjičenih privedeno u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.