na zahtjev parlamenta

Policija za svaki slučaj okupirala parlament u Beogradu

13.04.2019 u 16:00

Bionic
Reading

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović danas je uoči velikog prosvjednog skupa u Beogradu izjavio kako se policija nalazi u zgradi Skupštine kako bi sprečila da neko ponovo pokuša paliti tu zgradu

Kako je rekao, policija je u zgradi kako bi spriječila na neko krade slike i namještaj i da osigura sigurnost za sve poslanike i radnike u toj instituciji, javlja B92.

Stefanović je na svom Twitter računu napisao da je policija u Skupštini po odobrenju generalnog sekretara Narodne Skupštine.

"Ako je neko planirao upasti u državne institucije, kao što je to bio slučaj sa zgradom RTS-a, to neće moći", poručio je Stefanović. Dodao je kako policija na području Srbije nije zaustavila nijedan autobus ni kombi koji su prevozili putnike ka Beogradu.

"Nemojte širiti lažne vesti", poručio je Stefanović.

Generalni sekretar Narodne Skupštine Srbije Srđan Smiljanić potvrdio je kako je dao suglasnost za ulazak policije u zgradu Skupštine.

U priopćenju se navodi kako je dozvola izdana u skladu s člankom 71. stavak 2. Zakona o Narodnoj Skupštini.

"U svojstvu generalnog sekretara dao sam suglasnost da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uđu u zgradu, jer imamo zakonsku obavezu da zaštitimo ljude i ovo zdanje od potencijalnog nasilnog upada", piše u priopćenju.

  • +7
Beograd: Ispred Narodne skupštine započeo prosvjed "Svi kao jedan - 1 od 5 milijuna" Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Zastupnik DS-a Balša Božović rekao je danas novinarima u Skupštini Srbije kako je MUP "okupirao zgradu" parlamenta, a tvrdi da o tome nije obaviješten skupštinski sekretarijat. On je rekao da po Zakonu o Narodnoj skupštini samo parlament ima ovlasti da pozove policiju.

"Danas je promijenjen režim rada u skupštini, MUP je okupirao zgradu. Ne možete u skupštinske sale i restoran, a čak se nalaze i u uredima pojedinih stranaka", rekao je Božović.