ekipa za očevid

Policija utvrdila uzrok požara u Velikoj Gorici u kojem je stradao mladi vatrogasac

22.07.2019 u 10:52

Bionic
Reading

Zagrebačka policija izvijestila je na svojim internetskim stranicama o uzroku požara u Velikoj Gorici u kojem su dva vatrogasca ozlijeđena, te je jedan od njih, 24-godišnji Ivan Galeković, kasnije podlegao ozljedama

Obavljenim očevidom koji su proveli policijski službenici Ekipe za očevid Policijske uprave zagrebačke u suradnji s vještacima Centra za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić utvrđeno je da je požar najvjerojatnije izbio na balkonu stana na 1. katu stambenog objekta, a prema mišljenju vještaka zbog kemijske reakcije lakozapaljivih tekućina odloženih na tom mjestu.

Zbog požara došlo je do oštećenja inventara u pet stanova i uništenja krovišta kuće. Materijalna šteta je neutvrđena, cijeni se većom.

Podsjetimo, kako je policija izvijestila prethodno, požar je buknuo u subotu u stanu u kojem u tom trenutku nije bilo ljudi, u potkrovlju kuće 39-godišnjaka, u Ulici Mate Lovraka.

  • +17
Velika Gorica: U stambenoj kući izbio požar, na intervenciji ozlijeđeno dvoje vatrogasaca Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Prilikom gašenja požara, koji je planuo oko 16 sati, ozlijeđeni su 24-godišnji i 44-godišnji vatrogasac. Za mlađeg vatrogasca Ivana Galekovića nije bilo spasa te je u 19 sati umro u KBC-u Zagreb.

  • +4
Velika Gorica: Očevid na požarištu obiteljske kuće Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Njegov kolega, koji je pretrpio šok zadržan je opservaciji, ali je u međuvremenu pušten kući jer nema ozljeda.