UTVRĐENO OČEVIDOM

Policija utvrdila da je u Pazinu eksplodirala nepoznata naprava

12.12.2008 u 17:00

Bionic
Reading

Očevidom u Boćarskom domu u Pazinu, u kojemu se jučer ujutro oko 4,15 sati dogodila eksplozija, utvrđeno je da je eksplodirala za sada nepoznata eksplozivna naprava, izvijestila je danas novinare glasnogovornica istarske Policijske uprave (PU) Nataša Rogić

Dodala je kako su na mjestu događaja pronađeni korisni tragovi i dijelovi eksplozivne naprave koji su izuzeti i dostavljeni Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu.

Jučer su također pretraženi stan i drugi prostori kojima se služi 59-godišnji Vilim Bon iz Pazina, koji se povezuje s eksplozijom. I u njima je, kako kaže, policija pronašla korisne predmete koji će uvelike poslužiti kriminalističkoj obradi.

Vilim Bon se od jučer ujutro s teškim ozljedama u predjelu prsnog koša nalazi na Odjelu intenzivne njege pulske Opće bolnice.

"Razgovor s njim još nije obavljen, a motiv i sve druge okolnosti toga slučaja još se utvrđuju kao i visina materijalne štete", kazala je Rogić. Po njezinim riječima za sada su utvrđena oštećenja na stolariji u prostorima Boćarskog doma i NIT televizije