NEMIRNO U BIH

Policija uhitila policajca koji je ubio Puljića

05.10.2009 u 19:00

Bionic
Reading

Policija je privela jednog osobu koja je pucala u Vedrana Puljića. Navodno je riječ o policajcu Oliveru Knezoviću iz Širokog Brijega koji je priznao da je ispalio hitac prema mladom navijaču, javlja Federalna TV.

Ubijen vatrenim oružjem

Nakon obdukcije ipak je potvrđeno da je navijač Sarajeva Vedran Puljić ubijen u nedjelju hicem iz vatrenoga oružja, potvrdio je za lokalne medije u Mostaru patolog Hamza Žujo.

Patolog Žujo kratko je objasnio da je metak pronađen tijekom obdukcije u Puljićevoj glavi.

Policija je ranije tvrdila kako 24-godišnji Puljić najvjerojatnije nije ubijen iz vatrenog oružja. Dodali su kako se policija nije koristila vatrenim oružjem.

Navijač Vedran Puljić koji je smrtno stradao u neredima u Širokom Brijegu, prema nalazu patologa, ubijen je vatrenim oružjem, a ne od udarca oštrim predmetom, kako se do sada nagađalo.

Zbog tog tragičnog događaja glavni grad Bosne i Hercegovine od ponedjeljka poslijepodne u prometnom je kaosu, nakon što je veća skupina navijača nogometnog kluba Sarajevo, njih između 200 i 300, od 12 sati započela držati blokiranim prometnice u Titovoj i Ali-pašinoj ulici u samom centru Sarajeva.

Kako je javila Fena, navijači Sarajeva od Federalnog MUP-a, između ostalog, zahtijevaju pronalazak i uhićenje osobe koje je ubila Vedrana Puljića, provođenje istrage na federalnoj razini, slanje patologa iz Sarajeva koji će izvršiti obdukciju tijela ubijenog mladića i smjenu svih odgovornih osoba MUP-a Zapadnohercegovačke županije. Prosvjednici traže i oslobađanje uhićenih osoba od strane županijskog MUP-a. Deblokiranje prometa navijači uvjetuju obraćanjem nekog od predstavnika Federalnog MUP-u te najavljuju da će se svakodnevno okupljati na istom mjestu do ispunjenja njihovih zahtjeva. U znak podrške navijačima se pridružilo i nekoliko nogometaša FK Sarajevo.

Također, kako prenosi Fena, iz Federalne uprave policije pozvali su sve građane koji raspolažu eventualnim saznanjima, videozapisima i drugim informacijama vezanim za nemili događaj da ih dostave MUP-u ZHŽ-a ili Federalnoj upravi policije kako bi se utvrdile sve okolnosti nužne za potpuno rasvjetljavanje nereda koji su izbili jučer prije nogometne utakmice Široki Brijeg - Sarajevo.

A o tome je li bilo propusta u radu policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) koji su pokušali spriječiti jučerašnje nerede većih razmjera prije početka nogometne utakmice Sarajevo - Široki Brijeg pokazat će interna istraga, kazao je u izjavi za Fenu glasnogovornik MUP-a spomenute županije Damir Čutura

Komentirajući napise nekih sarajevskih medija gdje neki od njih tvrde kako 'policija u Širokom Brijegu ne samo da nije spriječila napade, nego je osim pendreka koristila suzavac ali i vatreno oružje', Čutura je kazao kako će se tijekom interne istrage preispitati postupanje svakog policijskog službenika od trenutka izrade sigurnosne prosudbe pa do završetka javnog okupljanja.

Po informacijama iz bolnice u Mostaru, stanje dvojice teško povrijeđenih sudionika nereda u Širokom Brijegu zasad je stabilno.