SUMNJIVI DODACI NA PLAĆE

Policija u rovinjskoj bolnici, petero prijavljenih

11.02.2014 u 14:33

Bionic
Reading

Zbog sumnje da su nezakonito isplaćivali dodatke na plaće djelatnicima i tako rovinjsku bolnicu za ortopediju i rehabilitaciju ‘Prim. dr. Martin Horvat’ oštetili za više stotina tisuća kuna, istarska policija je bivšeg ravnatelja bolnice te četvero bivših članova njezina Upravnog vijeća kazneno prijavila za zlouporabu položaja i ovlasti.

Nakon što je policija po nalogu pulskog Županijskog državnog odvjetništva provela izvide u rovinjskoj bolnici, a potom i kriminalističko istraživanje, tužiteljstvu su podnesene kaznene prijave protiv petorice osumnjičenih.
Neslužbeno se doznaje kako je prvoosumnjičeni 67-godišnji bivši ravnatelj bolnice Borivoj Ćukac, kojega policija sumnjiči da si je od studenoga 2002. do travnja 2013. godine nezakonito isplaćivao dodatak na plaću od 25 posto i tako bolnicu oštetio za nekoliko stotina tisuća kuna.

Četvericu njegovih suosumnjičenika (dvojica 63-godišnjaka i 59-godišnjak iz Rovinja te 49-godišnjak iz Pule) policija tereti da su kao članovi Upravnog vijeća bolnice, iako su znali da je to suprotno propisima, ovlastili prvoosumnjičenog da za 21 djelatnika bolnice odobri isplatu stalnog dodatka na plaće, što je ovaj i učinio.

Time je rovinjska bolnica za ortopediju i rehabilitaciju ‘Prim. dr. Martin Horvat’ u razdoblju od lipnja 2005. godine do listopada 2013. godine oštećena za nekoliko stotina tisuća kuna.

Inače, o nepravilnostima u poslovanju bolnice i isplate plaća zaposlenicima, kao i o mogućoj zlouporabi položaja upozorio je na konferenciji za novinare sredinom prošlog mjeseca i predsjednik pulskog te potpredsjednik istarskog SDP-a Danijel Ferić. Tada je najavio da će o toj problematici zahtijevati odgovore od istarskog župana Valtera Flega.

Rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza danas je Hini izjavio kako nema nikakvih saznanja iz policijskih kaznenih prijava. ‘Kao gradonačelniku mi je od iznimne važnosti da se bolnica razvije u pravi vrhunski centar zdravstvenog turizma’, poručio je.