pokušaj ubojstva

Policija u Cisti Provo uhitila Sandra Firića nakon ranjavanja 32-godišnjaka koji je izbačen iz automobila kod Klisa

13.04.2021 u 10:09

Bionic
Reading

U mjestu Cista Provo u prvim satima utorka uhićen je 30-godišnji Sandro Firić i trenutno se s Hrvojem Ninčevićem nalazi na ispitivanju u policiji. Ispituje ih se o okolnostima ranjavanja u glavu 32-godišnjeg Branka Mijatovića, nakon toga izbačenog iz automobila na staroj kliškoj cesti pored tunela, a policija je o tome dobila dojavu od ženske osobe u ponedjeljak u 23 sata

Policija je odmah nakon toga krenula put Konjskoga, u kojem se nalazi Firićeva kuća, i tragala je za automobilom njegove djevojke (u pitanju je sivi Smart), ali bez uspjeha, da bi nekoliko sati poslije uhićenja bio pronađen na skroz drugom kraju županije pa se postavlja opravdano pitanje je li Firić htio pobjeći u Hercegovinu, javlja Slobodna Dalmacija.

Policija traži i Firićevu djevojku, čiji je sporni automobil, a koji se sada nalazi na parkirnom prostoru policijske uprave okružen trakama.

Firić navodno nije bio u lošim odnosima s ranjenim pa se ispituje i okolnost je li slučajno došlo do ranjavanja ili su se pogoršali njihovi odnosi te je u pitanju neka neriješena priča vezana za neke njihove poslovne odnose.

Sandro Firić je sa sada pokojnim bratom Antom 2014. godine bio uhićen jer je u objektu Marinero na Hvaru izudarao pokojnog vlasnika Franu Žuvelu.

Koji su motivi ove priče, znat će se tijekom dana. Ranjeni je, doznajemo, trebao ići na izdržavanje zatvorske kazne zbog speeda koji je policija pronašla kod njega, a je li se skrivao od odlaska u ćeliju ne javljajući se na pozive, otkrit će kriminalistička istraga.