ŠVERC KOKAINA U JUŽNOJ AFRICI

Policija traga za Oračevim suradnicima

27.02.2009 u 10:42

Bionic
Reading

Dvadesetosmogodišnji Branimir Orač, hrvatski pomorac iz Novog Vinodolskog koji je krajem siječnja ove godine uhićen u južnoafričkoj luci Durban, pod sumnjom da je u svojoj brodskoj kabini, na brodu Senator na kojemu je plovio, švercao oko 230 kilograma kokaina, najvjerojatnije nije bio sam u tom švercu, nego je u njega bilo uključeno još nekoliko osoba

Ta se neslužbena informacija mogla čuti u četvrtak ujutro, tijekom drugoga preliminarnog ročišta na sudu u Durbanu, za vrijeme razgovora jednog od Oračevih odvjetnika s tužiteljem i policijskim inspektorom koji vodi taj slučaj.
Branimir još uvijek nije sucu dao iskaz i to se očekuje 10. ožujka, kada bi trebalo biti novo ročište.

Njegovi odvjetnici još uvijek nemaju uvida u kompletni predmet. Branimir dobro izgleda, nitko nad njime ne provodi ni fizičku ni psihičku torturu, a cijelo vrijeme je na sudu bio bez policijskih lisičina.

U slučaju da se informacija o upletenosti još nekoliko osoba u ovaj šverc kokaina pokaže točnom, o svemu će biti obaviješten Interpol, koji će nastojati pronaći osumnjičene i privesti ih pravdi u Južnoafričku Republiku, piše Slobodna Dalmacija.